Karlbergs hinderbana

Vill ni prova på en helt grym alternativ träningsform så föreslår jag att ni beger er till Karlbergsparken och testar den helt brutala hinderbanan! Sist det begav sig för mig var för 10 år sedan, då var det inte frivilligt. Denna gången skuttade jag runt som om det inte fanns någon morgondag. Så här kul har jag inte haft på länge.

       

Denna träningsform kräver ingen utrustning, men stryktåliga kläder rekommenderas (ett av mina fail) eftersom du kryper i sand och grus och häver dig över betongväggar. De flesta övningarna går att anpassa efter din egen nivå, det vill säga att om du har svårt eller tycker något är tungt kan du göra den övningen lättare genom en ramp eller bara klättra upp för ena sidan av stegen.

Det är tre hinder som har lite höjd, två stegar som man ska klättra över toppen på och en ramp med rep som man ska klättra ner för, men är man höjdrädd så kan man välja bort dessa. Banan tar ungefär 5 minuter att ta sig igenom för en normal person med hyfsad fysik. Banan är öppen för allmänheten och är gratis. Blåmärken är en garanti, men utöver det så det finns ingen anledning i världen att inte testa på denna adrenalin rush!

Vad: 500 meter lång bana med 20 hinder. Banan är utvecklad för att träna soldater fysiskt och psykiskt inför strid.
Var: I slottsparken bakom Karlbergs slott.
När: Parken stänger för allmänheten kl 22.
För vem: Den som vill träna utomhus på ett annorlunda sätt, är envis och har järnvilja.

Betyg: 5/5

This entry was posted in Träning. Bookmark the permalink.

4 Responses to Karlbergs hinderbana

  1. LiveitLoveit says:

    Men kan du blogga. Jag vill ju läsa!!! ;-)

  2. Pingback: DU MÅSTE SKÄMTA! | Mountainmania.se – En blogg om: Singellivet, dubbellivet, underlivet, kärlekslivet, träningslivet, tankelivet, yrkeslivet, vardagslivet, sällskapslivet, stockholmslivet och meningen med livet, helt enkelt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>