Pizzasallad

Jag har alltid undrat var denna delikatess som serveras till pizzan i Sverige kommer ifrån. Nej okej jag har inte alltid undrat, men det var det bästa sättet att börja detta meningslösa inlägg. Nu har jag iallafall fått ett svar på denna fråga och det verkar som om det var en tysk fru till en italiensk pizzabagagare som öppnade en av de första pizzeriorna i Sverige på 70-talet. Hon tyckte att det behövdes någonting mer till pizzan och i egenskap av hennes tyska ursprung så började hon experimentera med sauerkraut och voila, pizzasalladen var född. Hur den sedan spred sig till varenda pizzeria i hela landet är ett större mysterium. Varför ni nu skulle må bättre av denna information är också ett mysterium, men nu vet ni iallafall!

20120226-165546.jpg

This entry was posted in Tankar. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>