Dagens chipsmongo! 2.0

Jag är själv en människa som vill leva i ett jämställt samhälle. Där män och kvinnor är lika. Jag kan själv skämta om vissa föråldrade ideal ibland, då det kan vara rätt tacksamt för att starta en diskussion eller bara få igång ett samtal.  Jag är en del av den ironiska generationen och jag anser att man måste kunna skämta om det mesta.

Den här artikeln nedan är skriven av en kille som saknar humor, vars snedvridna världsbild gör mig totalt hopplös om att vi någonsin kommer kunna leva i helt jämställt samhälle. Han är tyvärr inte den enda som är av den här uppfattningen och det är det som gör mig så ledsen. Jag vill bara att ni tar er ett par minuter av era liv och läser nedanstående text, funderar och reagerar…

Jag har egentligen ingen lust att länka till den här killens blogg, han har ändå tagit bort möjligheten att kommentera detta inlägg och jag har ingen lust att på något sätt påverka hans statistik positivt. Men det här kan vara bland det mest cyniska och dumma jag läst på länge och då har jag för bara någon vecka sedan läst den här artikeln.

Att jämföra dessa två helt skilda uppfattningar, får mig att fundera länge och väl på hur jämställda vi verkligen är i detta landet. Jag trodde vi hade nått en nivå i det här landet, som vi kan vara stolta över. Visst kan det alltid bli bättre, men vi har kommit en lång bit på vägen och är idag ett av världens mest jämställda länder. Jag tappar hoppet när jag inser hur många jävla idioter det existerar runt omkring mig. Nu verkar denna Annica Dahlström iallfall insett sitt misstag, mer än vad jag någonsin förväntar mig av Robert Pettersson…

This entry was posted in Manligt & Kvinnligt, Tankar. Bookmark the permalink.

14 Responses to Dagens chipsmongo! 2.0

 1. LiveitLoveit says:

  KLASSISK APA!!! Grrrrrrr en mail….Hmmm… mmmm!!!!

 2. Patrik says:

  Är det bara jag som tycker att mannen har en del tänkvärda åsikter ?

 3. Sussie says:

  Jag tyckte nästan att inlägget var lite sött. Innan jag läste att han hade 3 kids var jag helt övertygad om att inlägget var skrivet av en 15-årig grabb. Jag menar, vilken vuxen man använder ord som ”dom” ”liksom” eller ”jämnbra”?

  Hur som helst, en text som är så dåligt skriven kan det ju inte vara många som tar på allvar, oavsett vad den skulle handla om. Får mig att tänka på denna helt bedårande Tyska killen. =)
  http://www.youtube.com/watch?v=63Y5XjlO4vk

 4. Patrik says:

  Annica och Robert borde bli ett par!
  Förövrigt tillhör jag också den ironiska generationen för er som missade det tidigare.

 5. Patrik says:

  Jag tycker hybris och ironi skapar en härlig symbios. Föstår inte alls varför hybris skulle utesluta ironi, snarare tvärtom. Kan knappast skapas jobbigare individer än ironiker med hybris!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>