Spice Girls effekten

Jag och en vän hamnade i en intressant diskussion om det andra könet när vi var ute senast. Det handlade i korta drag om att tjejer i grupp ofta bildar ett lockande gäng katter, som fångar uppmärksamheten hos killarna runt omkring. Den så kallade Cheerleader effekten, eller som vi valde att döpa den till: Spice Girls effekten! Bilden här ovan är ju egentligen en väldigt orättvis representation av ett ”snyggt gäng katter”, men säg någon kille som inte hade våta drömmar till denna kvintett i slutet av 90-talet. Alltså, så länge de var en kvintett och inte agerade solo.

       

Sammanfattningsvis kommer här hela förklaringen till denna teori, som egentligen inte är en teori när den i praktiken redan är bevisad! Spice Girls effekten: när 3 eller fler kvinnor står tillsammans i en nattklubb, bar, pub etc och bildar ett lockande gäng katter. Rätt ofta den grupp kvinnor som dansar i en cirkel kring baren, vanligtvis med en hög handväskor i mitten av cirkeln. Vid närmare undersökning när man ser var och en för sig, visar det sig utan undantag att de faktiskt är helt ointressanta. Det är ett allmänt missförstånd att det bara gäller grupper av kvinnor, då det faktiskt har samma effekt mellan båda könen.

Sensmoral: Looking good from far, but far from good looking!

This entry was posted in Manligt & Kvinnligt, Tankar. Bookmark the permalink.

4 Responses to Spice Girls effekten

 1. LiveitLoveit says:

  Vet du, jag blir så ledsen när jag läser detta. *suck*

  • Bergman says:

   Ehhh, inget att hänga läpp över, tänk dig själv som en av de där snyggare katterna som inte behöver en grupp för att framstå som attraktiv!

 2. Sussie says:

  Åååh, jag vill ju skriva och tycka något om detta… Men jag går aldrig ut i den typen av grupp. Och jag går inte till den typen av ställen.
  Jag är dessutom så självupptagen att det krävs mycket mer än en grupp tjejer för att fånga min uppmärksamhet. ;)
  Men troligtvis har du rätt. :P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>