En dag som infiltratör

Jag vill direkt klargöra att jag inte är någon bajare, mitt hjärta tillhör IFK Norrköping. Men för att komma riktigt nära inpå denna kultur som uppstått på Söder så beslutade jag för att infiltrera klacken, som en katt bland hermelinerna.

Vad är ett besök på söderstadion om man inte börjat med ett besök på Den gröne jägaren. Ett sunkhak i högsta rang, sunkhakens sunkhak. Här köper man en stor stark och en biff black & white för 89 spänn, kallar servitriserna för HALLÅ och delar pissrännan med uteliggare.

       

       

Söderstadion kan egentligen inte beskrivas som en arena, den är dels byggd mitt i ett kontorslandskap och ena kortsidan är utbyggd över Nynäsvägen, något som känns som en väldigt provisorisk lösning.

       

Bland supportrarna var stämningen god, inte bara för att Bajen tog ledningen och vann matchen med 1-0, utan även för att vissa intog mindre lagliga substanser genom lungorna, något som jag till min stora glädje lyckades dokumentera.

Slutsats: Gå på bajen match är en ganska skön tillställning, även om man som jag egentligen inte ens bryr sig över resultatet. Nivån på fotbollen kan väll jämföras med de högre divisionerna på korp nivå, men så är det helt enkelt inte därför man går dit. Här har vi Sveriges trognaste supportrar som aldrig förväntar sig några underverk, men ändå kommer till matcherna och det tycker jag förtjänar en lite extra guldstjärna i kanten.

Betyg på Sunkhakens Sunkhak: 4/5

Betyg på fotbollen: 1/5

Betyg på läktarkulturen: 4/5

This entry was posted in En dag som..., Mitt liv som jag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>